Team

Dineke de Ruiter Uitvaartleidster

Welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?
Mijn karakter omschrijft zich het beste als perfectionistisch en organisatorisch met een groot sociaal en empatisch vermogen. Ik ben een duizendpoot waaraan nabestaanden alles mogen en kunnen vragen en ik zal er altijd alles aan doen om een stap harder te lopen om te zorgen dat men de uitvaart krijgt die men wenst.

Geen wens is bij De Ruiter Uitvaartzorg te gek of vreemd, wij laten een ieder vrij in zijn of haar keuzes en dat maakt ons tot een flexibele en meedenkende uitvaartverzorger.

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?
Ten eerste vind ik het geen beroep, maar een roeping, het zit in je of niet. Maar het mooie aan te mogen doen wat wij doen is dat je steeds weer die uitdaging aan gaat om de uitvaart zo vorm te geven en te begeleiden zoals de familie zich dit wenst. Je mag mee denken, suggesties aandragen. Als de familie hier keuzes in maakt die de juiste keuzes zijn dan kun je met een voldaan terugkijken op die uitvaart. We worden vaak geknuffeld door nabestaanden bij het afscheid na de uitvaart en dat zegt wel iets over hoe wij ons ‘werk’ doen.
Wat is de meest bijzondere uitvaartwens die je hebt verzorgd?
Een meest bijzondere uitvaart heb ik niet qua herinnering, dat zijn er meerdere. Ik heb hele grote uitvaarten begeleidt met meer dan 1000 belangstellenden en ook veel ‘eenzame’ uitvaarten met soms 2 of 3 personen. Daar ligt nog een grotere uitdaging om ook voor die nabestaanden een passende uitvaart te organiseren, vooral als er geen sprekers zijn.
Waar ben je in je werk trots op?
Ik ben er trots op dat De Ruiter Uitvaartzorg altijd een persoonlijk afscheid kan bieden dat passend is door ook 1 op 1 te blijven werken. Onze manier van opbaring in huiskamersfeer, in één van onze Uitvaarthuyzen in Ede en in Veenendaal past uitstekend bij onze visie op hoe afscheid nemen er uit kan zien. Op deze manier kunnen zij bij hun dierbare zijn net als thuis en dat is erg belangrijk voor het afscheidsproces.
Bij ons houdt het ‘werk’ niet op na de uitvaart, ook daarna blijven wij betrokken bij de familie als zij dat wensen. Wij bieden echt een stukje nazorg, ook erg belangrijk in mijn ogen.
Hoe zie je jouw eigen uitvaart voor je?
Mijn eigen uitvaart staat al heel lang op papier. Toen ik jong was heb ik dit al vorm gegeven en elk jaar pak ik het er even bij en verander ik hier en daar wat, zoals de muziekkeuze. In ieder geval wil ik de regie maar er is ook ruimte voor mijn nabestaanden. Ik pak lekker uit, want ik wil mijn leven goed besluiten en niet op een sobere manier, zo ben ik niet en dat past niet bij me.

Meerdere keren kwam ik er zelf al ivm risicovolle operaties bijna voor te staan, of liever gezegd mijn nabestaanden, en dan is het ineens heel dichtbij. Gelukkig kwam ik er goed doorheen maar het geeft mij en mijn dierbaren wel rust dat ik een en ander op papier heb staan, dat kan ik een ieder aanraden.

Eric van Kruining Verzorger overledenen / gastheer


Waarom past dit werk bij je?
Als verzorger kun je de nabestaanden al bij het eerste contact geruststellen en troosten. Als dan de overledene met de juiste aandacht verzorgd is en de familie heeft het gevoel dat hun dierbare in goede handen is, is mijn taak volbracht en geeft dit mij de ultieme voldoening. Dan weet je dat dit werk bij je hoort!

Als gastheer verwelkom ik de nabestaanden bij de rouwbezoeken in onze Uitvaarthuyzen De Vallei en bij condoleances en uitvaarten. Men herkent mij dan al van de verzorging, waardoor de vertrouwdheid als een warm bad wordt ervaren. Het geeft nabestaanden net die extra ondersteuning die zij in hun verdriet goed kunnen gebruiken. En daar doe ik het voor!

Wat is het mooie van het beroep verzorger?
Iedere nabestaande wil graag afscheid nemen van hun dierbare zoals deze er nu uitziet. Dit is door omstandigheden, niet altijd mogelijk. Ook weet je niet van tevoren hoe een lichaam qua conditie reageert na overlijden. Maar als wij het mogelijk kunnen maken, dat de overledene er goed uitziet en zijn of haar waardigheid terug heeft, dan is mijn missie geslaagd.
Waar ben je in je werk trots op?
Ik ben er trots op dat ik dit beroep mag uitoefenen, zeker als nabestaanden de tijd die je met ze door hebt gebracht, tussen de verzorging en na de crematie/begrafenis, ervaren als zeer wenselijk en ik als grote steun wordt bevonden.
Hoe zie je jouw eigen uitvaart voor je?
Persoonlijk wil ik een simpele uitvaart met niet te veel tierelantijnen. Dit heb ik ook reeds op papier staan in ons “voorregelboekje”. Ik heb reeds een graf gekocht op natuurbegraafplaats “Heidepol” te Schaarsbergen. Daar lig je in de natuur en het mooie ervan is, dat dit graf een eeuwigdurend grafrecht heeft. Voor mij een fijn gevoel om samen met mijn geliefde daar eeuwig naast elkaar te liggen. Wie wil dat nou niet?

Trea Lieftink, Administratie


Even voorstellen.
Ik ben altijd goedgehumeurd, vriendelijk en behulpzaam en weet van aanpakken. Daarnaast ben ik alert, leergierig, overtuigend en realistisch, hetgeen terug te vinden is in mijn werkwijze.

Heb inmiddels enige jaren ervaring op financieel/administratief gebied.
Begin maart 2015 werd mij de kans geboden om als als financieel administratief medewerker bij De Ruiter Uitvaartzorg aan de slag te gaan. Deze “uitdaging” heb ik met beide handen aangegrepen.

Over het bedrijf
Een bedrijf waar de klant op nummer 1 staat, door de warmte en openheid, dat zie je niet alleen maar het is ook voelbaar.

 

 

“Afscheid nemen moet zich niet door tijd laten leiden”