Team

Dineke de Ruiter Uitvaartleidster

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen

Welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?
Mijn karakter omschrijft zich het beste als perfectionistisch en organisatorisch met een groot sociaal en empatisch vermogen. Ik ben een duizendpoot waaraan nabestaanden alles mogen en kunnen vragen en ik zal er altijd alles aan doen om een stap harder te lopen om te zorgen dat men de uitvaart krijgt die men wenst.

Geen wens is bij De Ruiter Uitvaartzorg te gek of vreemd, wij laten een ieder vrij in zijn of haar keuzes en dat maakt ons tot een flexibele en meedenkende uitvaartverzorger.

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?
Ten eerste vind ik het geen beroep, maar een roeping, het zit in je of niet. Maar het mooie aan te mogen doen wat wij doen is dat je steeds weer die uitdaging aan gaat om de uitvaart zo vorm te geven en te begeleiden zoals de familie zich dit wenst. Je mag mee denken, suggesties aandragen. Als de familie hier keuzes in maakt die de juiste keuzes zijn dan kun je met een voldaan terugkijken op die uitvaart. We worden vaak geknuffeld door nabestaanden bij het afscheid na de uitvaart en dat zegt wel iets over hoe wij ons ‘werk’ doen.

Wat is de meest bijzondere uitvaartwens die je hebt verzorgd?
Een meest bijzondere uitvaart heb ik niet qua herinnering, dat zijn er meerdere. Ik heb hele grote uitvaarten begeleidt met meer dan 1000 belangstellenden en ook veel ‘eenzame’ uitvaarten met soms 2 of 3 personen. Daar ligt nog een grotere uitdaging om ook voor die nabestaanden een passende uitvaart te organiseren, vooral als er geen sprekers zijn.

Waar ben je in je werk trots op?
Ik ben er trots op dat De Ruiter Uitvaartzorg altijd een persoonlijk afscheid kan bieden dat passend is door ook 1 op 1 te blijven werken. Onze manier van opbaring in huiskamersfeer, in één van onze Uitvaarthuyzen in Ede en in Veenendaal past uitstekend bij onze visie op hoe afscheid nemen er uit kan zien. Op deze manier kunnen zij bij hun dierbare zijn net als thuis en dat is erg belangrijk voor het afscheidsproces.
Bij ons houdt het ‘werk’ niet op na de uitvaart, ook daarna blijven wij betrokken bij de familie als zij dat wensen. Wij bieden echt een stukje nazorg, ook erg belangrijk in mijn ogen.

Hoe zie je jouw eigen uitvaart voor je?
Mijn eigen uitvaart staat al heel lang op papier. Toen ik jong was heb ik dit al vorm gegeven en elk jaar pak ik het er even bij en verander ik hier en daar wat, zoals de muziekkeuze. In ieder geval wil ik de regie maar er is ook ruimte voor mijn nabestaanden. Ik pak lekker uit, want ik wil mijn leven goed besluiten en niet op een sobere manier, zo ben ik niet en dat past niet bij me.

Meerdere keren kwam ik er zelf al ivm risicovolle operaties bijna voor te staan, of liever gezegd mijn nabestaanden, en dan is het ineens heel dichtbij. Gelukkig kwam ik er goed doorheen maar het geeft mij en mijn dierbaren wel rust dat ik een en ander op papier heb staan, dat kan ik een ieder aanraden.

Renske Steffen Uitvaartleidster

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen

Er is een Twents gezegde dat luidt: ‘Uit de tijd komen’. Wat betekent dat de aardse tijd stopt voor iemand die overleden is. In Twente zetten nabestaanden letterlijk de klok stil na het verliezen van een dierbare om deze weer aan te zetten na de uitvaart. Zo staat voor hen ook de tijd stil en is er ruimte om afscheid te nemen van degene die ze lief hadden.

Bij het verlies van mijn vader in 2015 heb ik deze dagen tussen het overlijden en de uitvaart ook zo ervaren. Wat er in de wereld gebeurde ging langs mij heen. Er was even alleen tijd voor afscheid nemen en samenzijn met degene die hem ook zo nabij stonden. Een bijzondere periode, die ik als heel warm en intens beleefd heb. Dit kon doordat er een uitvaartbegeleider was die ons de zorg uit handen nam.

Ik vind het een voorrecht dat ik nu zelf families bij mag staan in deze periode en ze te ontzorgen waar ik kan. Door een luisterend oor te bieden en mee te denken, vertaal ik de wensen van nabestaanden in een mooi afscheid. Het gemis van hun dierbare zal hierdoor niet minder worden, maar het kan wel troost en kracht bieden voor als “de tijd” weer verder gaat.

Rob Boeve Uitvaartleider

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen

De hele week had hij weinig tot niets gezegd.
Bij het verlaten van de begraafplaats kwam hij naar me toe.
Hij gaf me een schouderklopje en zei: “Bedankt man. Je was een rots in de branding.”
Ik wist van ontroering even niks te zeggen en gaf hem een hand en een knipoog.

Dit soort momenten van waardering zorgen ervoor dat ik mijn werk als uitvaartverzorger met liefde doe.
Ik neem de tijd om naar uw verhaal te luisteren zodat we uiteindelijk afscheid kunnen nemen op een manier die past bij de overledene en bij u.

Karel van der Velde Uitvaartleider

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen

We komen er allemaal eens voor te staan ..
Afscheid moeten nemen van een dierbare.

Soms geheel onverwachts , soms na een ziekbed.
Ondanks het verdriet nadert de dag van het definitieve afscheid.

Hierin van betekenis te mogen zijn is van onschatbare waarde.
Precies dat is voor mij de drijfveer om U als uitvaartbegeleider bij te staan.
Met U aan het stuur , help ik met navigeren.

Kijk terug op een goede dag als ik het gevoel heb van betekenis te zijn geweest.

Eric van Kruining Verzorger overledenen / gastheer

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen
Waarom past dit werk bij je?
Als verzorger kun je de nabestaanden al bij het eerste contact geruststellen en troosten. Als dan de overledene met de juiste aandacht verzorgd is en de familie heeft het gevoel dat hun dierbare in goede handen is, is mijn taak volbracht en geeft dit mij de ultieme voldoening. Dan weet je dat dit werk bij je hoort!

Als gastheer verwelkom ik de nabestaanden bij de rouwbezoeken in onze Uitvaarthuyzen De Vallei en bij condoleances en uitvaarten. Men herkent mij dan al van de verzorging, waardoor de vertrouwdheid als een warm bad wordt ervaren. Het geeft nabestaanden net die extra ondersteuning die zij in hun verdriet goed kunnen gebruiken. En daar doe ik het voor!

Wat is het mooie van het beroep verzorger?
Iedere nabestaande wil graag afscheid nemen van hun dierbare zoals deze er nu uitziet. Dit is door omstandigheden, niet altijd mogelijk. Ook weet je niet van tevoren hoe een lichaam qua conditie reageert na overlijden. Maar als wij het mogelijk kunnen maken, dat de overledene er goed uitziet en zijn of haar waardigheid terug heeft, dan is mijn missie geslaagd.

Waar ben je in je werk trots op?”
Ik ben er trots op dat ik dit beroep mag uitoefenen, zeker als nabestaanden de tijd die je met ze door hebt gebracht, tussen de verzorging en na de crematie/begrafenis, ervaren als zeer wenselijk en ik als grote steun wordt bevonden.[

Hoe zie je jouw eigen uitvaart voor je?
Persoonlijk wil ik een simpele uitvaart met niet te veel tierelantijnen. Dit heb ik ook reeds op papier staan in ons “voorregelboekje”. Ik heb reeds een graf gekocht op natuurbegraafplaats “Heidepol” te Schaarsbergen. Daar lig je in de natuur en het mooie ervan is, dat dit graf een eeuwigdurend grafrecht heeft. Voor mij een fijn gevoel om samen met mijn geliefde daar eeuwig naast elkaar te liggen. Wie wil dat nou niet?

Martin van den Eijk, verzorger overledenen/rouwchauffeur

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen
Al enige tijd ben ik als Verzorger van overledenen werkzaam bij De Ruiter Uitvaartzorg en (hoewel ik dat zelf nooit verwacht had), vind ik het een mooie taak om met zorg een overledene te verzorgen en daarmee de nabestaanden de mogelijkheid tot een respectvolle uitvaart te bieden.

Meestal ben ik na het overlijden het eerste contact voor de nabestaanden en dan is het belangrijk dat ik ze dan enige troost kan bieden en gerust kan stellen. Het geven van de juiste aandacht bij het verzorgen geeft de familie het gevoel dat hun dierbare in goede handen is. Dit geeft mij de ultieme voldoening. Dan weet je dat dit werk bij je hoort!

Iedere nabestaande wil graag afscheid nemen van hun dierbare zoals zij deze hebben gekend. Dit is door omstandigheden, niet altijd mogelijk. Ook weet je niet van tevoren hoe een lichaam qua conditie reageert na overlijden. Maar als wij het mogelijk kunnen maken, dat de overledene er goed uitziet en zijn of haar waardigheid terug heeft, dan is mijn missie geslaagd.

Ik ben er trots op dat ik dit beroep mag uitoefenen, zeker als nabestaanden de tijd die je met ze door hebt gebracht, vanaf de verzorging tot na de crematie/begrafenis, ervaren als een grote steun.

Jessica van de Kuit, Verzorgster overledenen/rouwchauffeuse

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen
De laatste zorg van een overledene is een belangrijk onderdeel van de uitvaart. Om goed afscheid te nemen van een dierbare is het nodig dat hij of zij er netjes, waardig en herkenbaar uitziet.
Een overlijden is heftig, intens, verdrietig en soms onverwacht. Ineens ontneemt de dood een belangrijk en waardevol persoon uit uw leven. Dan zijn wij er voor u.
Samen met Martin zit ik in het verzorgteam van De Ruiter Uitvaartzorg en zijn wij vaak als eerste bij de overledene. Onze taak is om de zorg van uw dierbare over te nemen en te verzorgen. Dit kan en mag met of zonder uw hulp. Samen bespreken we uw wensen en zorgen we ervoor dat uw dierbare waardig kan worden opgebaard.
Het geven van de laatste verzorging geeft mij veel voldoening als de nabestaanden heel tevreden zijn over de opbaring.

Laura van den Eijk, Personal Assistant

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen.

Als Personal Assistant vind ik het heerlijk om te regelen, te ontzorgen en alles administratief goed vastgelegd te hebben. Bij Dineke de Ruiter Uitvaartzorg krijg ik de kans om dit niet alleen voor Dineke en de andere uitvaartleiders te doen, maar indirect ook voor de nabestaanden. Als ik Dineke en de andere uitvaartleiders ontzorg door hen werk uit handen te nemen,  dan hebben zij weer meer tijd om zich bezig te houden met de nabestaanden en hen te helpen met alle beslissingen, die in een korte periode genomen moeten worden.

Het werk is veel veelzijdiger en omvat veel meer dan ik ooit had gedacht, toen ik er nog van de buitenkant  tegen aan keek. Er moet zo vreselijk veel geregeld worden in een hele korte periode. En alles moet administratief goed vastgelegd worden, zodat alles perfect verloopt op de dag van de uitvaart en de dagen ervoor en erna.

Wij werken ook op deze zorgvuldige manier omdat Dineke de Ruiter Uitvaartzorg in het bezit is van het keurmerk Uitvaartzorg. Wat inhoudt dat je werkt volgens vastgestelde protocollen. Deze zorgen vooral voor transparantie mbt de financiële kant van de uitvaart. Geen verrassingen achteraf. U weet vooraf precies wat u van ons kunt verwachten. Alles wordt netjes en helder uitgewerkt. Dit keurmerk garandeert dat wij een deskundige, betrouwbare en transparante onderneming zijn. En ik vind dit een hele prettige manier van werken, omdat dit nauwkeurigheid en servicegerichtheid vereist en ik hier al mijn regel- en organisatietalent in kwijt kan.

Ondanks dat het altijd een verdrietige periode is in het leven van mensen, geeft het werk toch heel veel voldoening. Het is ontzettend fijn om in een team te werken waar persoonlijke inzet en betrokkenheid de boventoon voeren en waar men probeert het verschil te maken en probeert om de nabestaanden optimaal te ontzorgen tijdens die moeilijke en verdrietige periode rondom het overlijden van een dierbare.

Trea Lieftink, Telefoon en administratie

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen.
Ik ben altijd goedgehumeurd, vriendelijk en behulpzaam en weet van aanpakken. Daarnaast ben ik alert, leergierig, overtuigend en realistisch, hetgeen terug te vinden is in mijn werkwijze.

Ik heb inmiddels enige jaren ervaring op administratief gebied.
Begin maart 2015 werd mij de kans geboden om als telefoniste/administratief medewerker bij De Ruiter Uitvaartzorg aan de slag te gaan. Deze “uitdaging” heb ik met beide handen aangegrepen.

Over het bedrijf
Een bedrijf waar de klant op nummer 1 staat, door de warmte en openheid, dat zie je niet alleen maar het is ook voelbaar.

Sonja Krijbolder, Gastdame

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen.
Ik heb al vele jaren in de horeca gewerkt en daar voel ik me in thuis. Als gastvrouw zorg ik dat de bezoekers zich op hun gemak voelen. Na alle moeilijke momenten die een uitvaart met zich meebrengen, kan een kop koffie, thee en een lekker versnapering daarbij even wat lucht geven.
Een praatje hoort daar soms ook bij, dat is maar net waar een dierbare behoefte aan heeft. Soms zijn we stil op de achtergrond aanwezig, ook dat is goed.
Als mensen na de uitvaart naar huis gaan en ons bedanken voor onze gastvrijheid tijdens de condoleance of het rouwbezoek dan voel ik me daar heel goed bij. Ik vind dit na al die jaren nog steeds heel dankbaar werk.

Corrie van den Berg, Gastdame

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen.
Ik zag in oktober 2021 een advertentie in de Bennekomse krant met foto van de opening van Uitvaartzorg Dineke de Ruiter in Bennekom waar bij Ronnie Tober de zang voor zijn rekening nam.
Ik heb dat zitten bekijken en dacht, ik ga contact opnemen. Ik heb de volgende dag gebeld naar Uitvaartzorg Dineke de Ruiter om te vragen of ze nog extra handjes konden gebruiken en dat was het geval.

Ik ben langs gegaan en heb 2 uur zitten praten en de klik was er! Het is wel heel fijn om mensen te ondersteunen in hun verdriet, dit geeft mij een heel goed gevoel vooral omdat ik zelf ook mijn 2 zussen en ouders verloren heb en weet wat het is om al dat verdriet te dragen.

In mijn werkzame leven heb ik financieel werk gedaan was ook heel mooi om te doen maar dit werk is toch iets, waar ik me heel goed bij voel. Mensen die zoveel verdriet hebben die hun geliefde kwijt raken en als je er dan kan zijn voor hen is dat toch wel heel bijzonder. Ik hoop dat ik nog heel veel kan betekenen voor de mensen om me heen en in dit prachtige bedrijf.

Rita Walrave, Gastdame

 

 

 

 

 

 

 

 

Even voorstellen.
Ik ben een sociaal persoon die het leven graag viert.

Helaas komt er aan ieders leven een einde en ik vind het belangrijk dat ieder op zijn of haar eigen manier afscheid kan nemen. Dit geldt zowel voor de overledene als voor degenen die achter blijven.

Het geeft mij voldoening om in een verdrietige periode mee te helpen om de nabestaanden te ontzorgen in de dagen voor het definitieve afscheid van hun dierbare.
Als gastdame heet ik de mensen welkom bij de rouwbezoeken in onze Uitvaarthuyzen De Vallei en bij condoleances en uitvaarten. Ook het verzorgen van het “bakje troost” , een drankje of een hapje behoort tot mijn werkzaamheden.

Ik vind het fijn om in een team met mensen te werken dat zijn uiterste best doet de nabestaanden tot steun te zijn op een persoonlijke manier.
Soms zit iemand steun bieden maar in een klein gebaar.

“Afscheid nemen moet zich niet door tijd laten leiden”