Kist, mand of wade

Kiest u voor een budgetvriendelijke spaanplaatkist met een luxe reliëffolie of een ecologische kist? Of wilt u de kist beschilderen, of juist een rieten uitvaartmand? Met een kist, mand of wade kunt u de uitvaart nog persoonlijker maken. Het is al lang niet meer verplicht om een overledene in een kist te begraven of te cremeren. De overledene mag ook in doeken worden gewikkeld, in een mand of op een opbaarplank worden gelegd. Wij adviseren u graag bij het vinden van uw laatste omhulsel.

Traditioneel of eigentijds

Wij leveren een uitgebreid assortiment uitvaartkisten voor een (natuur)begrafenis of crematie, die in Nederland gemaakt zijn. Van klassiek tot modern, van massief hout tot gefineerd en spaanplaat, van vlechtwerk tot steigerhout. Wij denken graag met u mee over een kist die past bij de overledene en bij uw wensen. Wellicht heeft u al een keuze gemaakt voor een kist en staat deze al vastgelegd in uw uitvaartwensenboekje. Mocht u nog twijfelen of nog geen idee hebben, laat ons u dan inspireren.

Kistenboek De Ruiter / Prijslijst
Kistenboek Capulus / Prijslijst

Duurzaam en biologisch

Kiest u voor een duurzame begrafenisoplossing? Kijk dan eens naar de Loop Living Cocoon. Loop Biotech is de ontwikkelaar van ‘een levende doodskist, die ervoor zorgt dat u na uw dood de aarde niet vervuilt, maar een bron wordt voor nieuw leven. De levende doodskist van Loop maakt uw uitvaart duurzamer. Deze kist is gemaakt van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, dat organisch materiaal en schadelijke stoffen kan afbreken. Maar een mand of opbaarplank met wade is ook een duurzame keuze.

Manden van riet of rotan

Wilt u liever een mand in plaats van een kist? Wij bieden u een ruime keuze in diverse manden. Ook een opbaarmand met een wade is mogelijk. Alle manden zijn goedgekeurd door LVC en VTU, waardoor deze geschikt zijn voor zowel crematie als begraven. De codes die beginnen met FT zijn geschikt voor natuurbegraafplaatsen. Abaca wordt vervaardigd uit de bananenboomstam, met en zonder de schil. Pitriet is rotan (liaan) zonder de schil en rotan is inclusief de schil.

Een zachte gestoffeerde kist

Een zachte, houten kist. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar dit kan met een gestoffeerde kist. De kisten zijn gestoffeerd met 100% katoen of linnen, met of zonder print. De bekleding is ook gewatteerd; dat maakt het geheel zacht en ‘aaibaar’.

Als uw overleden dierbare erg van bloemen of vlinders hield, dan hebben wij passende designs om uit te kiezen. Wij hebben van alle stoffen stalen, zodat u een goed beeld krijgt bij de kleuren van het design. Bovendien kunt u de stof ook even voelen.

Een persoonlijke kist

Het maken van een unieke Beerenberg kist gaat hand in hand met de liefde om bijzondere dingen maken. Alles is mogelijk. In de 21ste eeuw kan een uitvaart werkelijk visueel persoonlijk zijn door gebruik te maken van full colour printen direct op het hout. Door deze techniek is Beerenberg in staat om kwalitatieve unieke ontwerpen te maken en kan de gehele uitvaart – van rouwbrief tot grafmonument – in dezelfde full colour vormgeving.

Een afscheid zonder uitvaartkist

Het is niet verplicht om een kist uit te zoeken voor een uitvaart. Wilt u geen harde houten omranding, maar een zachte stof waarmee u uw geliefde nog eenmaal toedekt? Dat kan met een wade. Dit is een grote lap van textiel, waarin uw dierbare wordt gehuld. Een draagbaar dient dan om de overledene te begraven of te cremeren. De wade kan elke dag een beetje verder dichtgevouwen worden, zodat de achterblijvers stapje voor stapje het lichaam bedekken. Het omhullen vormt dan een afscheidsritueel.