Keukentafelgesprek / Wensen vastleggen

Spreken over het laatste afscheid geeft rust

Spreken over uw eigen uitvaart of die van een dierbare doe je niet dagelijks. Misschien staat u er zelfs liever niet bij stil. Dat is begrijpelijk. Toch kan het u en vooral uw nabestaanden rust geven om bespreekbaar te maken wat u belangrijk vindt. Het schept duidelijkheid en kan zorg of angst wegnemen. Er blijft voor nabestaanden dan meer tijd en ruimte voor het afscheid nemen als het overlijden zich aandient. Dat is van belang in de eerste fase van het verwerken van uw verlies.

Het keukentafelgesprek: een spiegel van het leven

Een keukentafelgesprek is bedoeld om het “er” eens over te hebben. Praten over je afscheid, is praten over uw leven. Uw uitvaartwensen kunnen uw leven weerspiegelen. Deze spiegel leggen we naast de vele mogelijkheden om vorm te geven aan uw wensen. Zo ontstaat er een duidelijk beeld. De wensen voor uw uitvaart zijn concreet te benoemen en tevens te beschrijven in dit wensenboekje.

Zo maakt u een uitvaart tot een eigen geheel: passend en persoonlijk. Een keukentafelgesprek is laagdrempelig, informeel, met aandacht en respect voor ieders inbreng en achtergrond. Het kan bij u thuis of bij één van uw naasten of in onze spreekkamer in

Uitvaarthuys de Vallei
Voorsterweg 10
6717 GS in Ede

0318 – 300599

Uitvaarthuys de Vallei
Kerklaan 3
3905 MC Veenendaal

0318 – 500775