Moscowa Arnhem

Begraafplaats en Crematorium Moscowa

Het overlijden van een naast familielid, partner of goede vriend is een ingrijpende ervaring. Toch moeten er meteen allerlei zaken worden geregeld, allerlei keuzes worden gemaakt. We willen het goed doen, als nabestaanden. Op een speciale manier afscheid nemen, voor rouwen mag dan ook tijd, een persoonlijke invulling en een plaats worden gevonden. Die plaats biedt Moscowa u.

Bij Begraafplaats en Crematorium Moscowa doen wij er alles aan om onze uitgebreide dienst- verlening zo persoonlijk mogelijk vorm te geven. Niet alleen tijdens de plechtigheid, maar ook na afloop. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt.

Vóór de plechtigheid worden nabestaanden en belangstellenden ontvangen in sfeervolle ontvangstkamers terwijl wij voor de naaste familie speciale familiekamers hebben.

Hoe ziet het afscheid er uit?

Een afscheid is nooit hetzelfde. U geeft het afscheid – samen met uw uitvaartverzorger – vorm. Er is veel mogelijk, zolang de wet en onze huisregels het toestaan. In de aula is een muziekinstallatie aanwezig maar ook een orgel en een piano. Ook kunt u foto’s en video’s afspelen via een eigen laptop en via onze beamer.

De Lindenzaal en de Berkenzaal zijn de twee karakteristieke aula’s van Moscowa. In de Lindenzaal vinden veelal de plechtigheden voor crematies plaats; in de Berkenzaal de diensten voor begrafenissen. De kist staat op een katafalk die op verzoek kan dalen. Dat hoeft uiteraard niet, de kist kan ook blijven staan. De aanwezigen hebben dan de gelegenheid langs de kist te gaan voor een laatste groet.

Muziek maakt een afscheid intiem en persoonlijk. U kunt een keuze maken uit onze muziekcollectie of uw CD’s meenemen of live-muziek ten gehore laten brengen. Een CD of DVD opname is mogelijk. Na afloop van de dienst wordt een selectie van de bloemen op het terrein van het crematorium bewaard. De linten en kaarten krijgt u van ons retour.

Catering

Het verzorgen van de catering bij een plechtigheid is een belangrijk onderdeel van de uitvaart, Bijna alles is mogelijk, van tapas tot een warm buffet tot een high tea. Natuurlijk zijn koffie met cake en/of een broodje mogelijk maar met onder meer sushi, tapas, een uitgebreid koud buffet of bijvoorbeeld de favoriete wijn van de overledene zijn ook de mogelijkheden tijdens de condoleance enorm.

Gedenken

Het gedenkpark beschikt tevens over een columbarium, urnengraven, de urnentuin en diverse strooivelden.
Het historische begraafpark kenmerkt zich door een bijzondere monumentale uitstraling en tal van moderne en kunstzinnige mogelijkheden op het gebied van grafmonumenten. Er is een algemeen, een rooms-katholiek en islamitisch gedeelte.