Kisten

Dé exclusieve uitvaartleverancier van de Natuurkist,

Capulus BVLoomkist en Doe-het-zelfkist. Na ruim 25 jaar relevante ervaring in het bedrijfsleven, hebben Hans van Straalen(li,) en Jim Leidelmeijer in 2007 besloten zelf te gaan ondernemen in uitvaartkisten. Hun inzichten klikten en hun ervaring bleken goed aan te sluiten. Het gezamenlijke doel is een degelijk en blijvend product op de markt te zetten.

“Wij hebben goed nagedacht over alle bijkomende zorg rondom de uitvaartkisten en hier bij de opzet van het bedrijf rekening mee gehouden. Na zorgvuldig en ook langdurig vooronderzoek is voor een gevarieerd assortiment gekozen dat royaal voldoet aan de actuele vraag in Nederland op dit moment.”

In enthousiaste samenwerking met verschillende toeleveranciers is het assortiment samengesteld. Er zijn gedegen en vernieuwde producten tot stand gebracht, die door inventiviteit ook nog eens concurrerend aangeboden kunnen worden. Kortom, zoals men dit noemt een win-win situatie: enthousiasme, vernieuwing, keuze, kwaliteit en voordeel

Wij brengen onze producten graag persoonlijk onder uw aandacht en staan garant voor de kwaliteit en zorg.
Wij streven naar een goede samenwerking met onze partners. Eén van onze partners is daarom Uitvaartzorg de Vallei. Mede omdat zij maatschappelijk zeer betrokken zijn en verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, was er direct sprake van een gezamenlijke doelstelling.

Er is een kistendepot van Capulus in Veenendaal.
Het grootste deel van het assortiment staat hier op voorraad en indien deze er onverhoopt niet is wordt deze zo snel mogelijk bezorgd. Zo kan het uitvaartbedrijf snel ter plaatse zijn met de kist om de overledene op te baren.

De Natuurkist uit ‘goed’ hout gesneden

Capulus uitvaartkisten geeft, als partner van MVO Nederland, actieve invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. °Zo streven wij ernaar duurzaam vervaardigde eco-kisten van natuurlijke materialen beschikbaar te maken. Vanuit deze gedachte hebben wij in samenwerking met Lokaalhout de Natuurkist ontwikkeld.”

Actieve schakel in behoud van onze bossen
De Natuurkist is gemaakt van Nederlands hout uit genormeerde Nederlandse bossen. De Natuurkist vormt zo een actieve schakel in het behoud van onze bossen en kan tegelijkertijd helpen bij het rouwproces.

De uitvaartkist heeft een uniek, modelrechtelijk beschermd ontwerp, van ongelakt hout met kenmerkende massieve hoekstukken. Wij voeren 2 modellen, één met een houten handgreep of met touwgrepen, zie foto.tmp513E

Nederlands Douglas hout

De Douglas is een van de grootste bomensoorten in Nederland. Het oppervlakte Douglas in Nederland is ongeveer 18.000 ha. De Douglas kent een snelle jeugdgroei en de houtopbrengst per hectare is drie keer hoger dan de grove den, terwijl de kwaliteit minstens even goed is. De Douglas wordt in Nederland 30-40 meter hoog met een gemiddelde stamdiameter van 1-2 meter. Douglashout kan en zou veel meer moeten worden toegepast in Nederland.

Capulus BV
Nieuweweg 119
1616 BC Hoogkarspel
E-mail: info@capulus.nl
Telefoon: 06 – 525 49 727
06 – 525 49 728

DE DOE-HET-ZELF KIST

Wilt u zelf een kist maken? Of wilt u samen met nabestaanden iets doen voor de overledene? Wij geven familie en vrienden deze kans met de Doe-het-zelfkist. Naast de mogelijkheid naar wens te decoreren en te helpen bij het rouwproces, heeft de DHZ kist de volgende voordelen.

  • Door unieke constructie geen openstaande verstekken
  • Hoogwaardige kwaliteit van afgewerkte componenten
  • Door eenvoud systeem in een kwartier te monteren
  • Diverse bewerkingen als beplakken, beschilderen en laseren mogelijk
  • Vriendelijk geprijsd
  • Te verkrijgen bij De Ruiter Uitvaartzorg

Manden van riet of rotan

Wilt u liever een mand in plaats van een kist? Wij werken samen met Henk Boerland uit Emmen, www.henkboerland.nl.

Hier is een ruime keuze te maken in diverse manden en ook een opbaarmand met een wade is mogelijk.