Dineke de Ruiter Uitvaartzorg in het bezit van het Certificaat Dementievriendelijke Uitvaartzorg

Oma heeft dementie en nu is opa overleden…

Tijdens het bespreken van uitvaarten krijgen wij steeds vaker vragen over hoe om te gaan met nabestaanden met dementie:

Oma heeft dementie en nu is opa overleden…

  • “Vertellen we oma dat opa dood is?”
  • “Laten we oma afscheid nemen?”
  • “Nemen we oma mee naar de uitvaart?”

Er zijn veel redenen om iemand met dementie bij de uitvaart te betrekken en er is zelden een reden om hen buiten te sluiten. Buitensluiten wordt door de persoon met dementie ervaren als een dubbel verlies en dat leidt tot dubbel verdriet. Mensen met dementie hebben de wens geuit bij onderzoeken om zo lang mogelijk aan het dagelijks leven te blijven deelnemen.

Het is vaak heel goed mogelijk voor mensen met dementie om persoonlijk afscheid te nemen van hun geliefden of naasten. Wij begrijpen goed dat het een moeilijke en emotionele keuze kan zijn om te beslissen of de demente ouder betrokken wordt bij het afscheid.

Dineke de Ruiter Uitvaartzorg heeft als uitvaartbedrijf  het Certificaat Dementievriendelijk Uitvaartzorg behaald. In samenwerking met ‘Samen dementievriendelijk’ (Alzheimer Nederland) organiseerde Terramor in december 2017 deze training voor de uitvaartbranche.

Met het organiseren van een dementievriendelijke uitvaart, willen wij recht doen aan de behoeften, mogelijkheden en beperkingen van alle bij deze uitvaart betrokken mensen.  Een aangepaste en vooral flexibele structuur van de uitvaart vergroot de mogelijkheden om een persoon met dementie te betrekken bij afscheid en uitvaart.

Wij kunnen u een goed advies geven en samen met u de nodige stappen doorlopen rondom het overlijden van uw dierbare. Bel ons voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek.

 

Dineke de Ruiter Uitvaartzorg
Voorsterweg 10    –     Kerklaan 3
6717 GS Ede         –     3905 MC Veenendaal

T:  06 – 107 107 89  (dag en nacht bereikbaar)
E:  dineke@deruiteruitvaartzorg.nl

Reageren is niet mogelijk.