Duurzame bedrijfsvoering

Uit liefde voor mens en natuur

Duurzaamheid is een complex onderwerp. Zelfs duurzaamheid binnen een specifieke sector, zoals de uitvaart, laat zich niet makkelijk meten of omschrijven. Het gaat namelijk ook om een liefdevol afscheid. Duurzaamheid is daarbij een middel – als het past bij de behoefte van de nabestaanden – en geen doel op zich. We proberen onze impact op de natuur te minimaliseren.

Het Uitvaarthuys en kantoor aan de Voorsterweg zijn voorzien van een behoorlijk aantal zonnepanelen en alle ruimtes zijn voorzien van infrarood verwarmingen led-verlichting in alle plafonds. Daarnaast is er flink geïnvesteerd in isolatie rondom het hele pand. Het schoonhouden van onze bedrijfsauto’s en onze rouwauto gebeurt met milieuvriendelijke producten. Ons afval wordt goed gescheiden en de afval uitstoot proberen wij te minimaliseren.

Al onze documenten worden digitaal in de cloud opgeslagen, zodat we geen dikke papieren dossiers meer hebben. Ook onze collectie rouwdrukwerk bestaat uit zoveel mogelijk gerecycled papier.

Er kan worden gekozen voor een geheel duurzame uitvaart, maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde elementen van de uitvaart duurzaam te maken. Kleine en eenvoudige aanpassingen kunnen al helpen met het minder belasten van het milieu. De rol van de uitvaartbegeleider is hierbij belangrijk. Door kennis van de mogelijkheden en juiste gespreksvoering kunnen wij bijdragen aan een duurzame uitvaart.

Wij hebben een duurzaam pakket samengesteld voor nabestaanden die zich kunnen vinden in een duurzame uitvaart.

Uitvaart- en wensenboekje

Spreken over uw eigen uitvaart of die van een dierbare doet u niet dagelijks. Toch kan het u en vooral uw nabestaanden rust geven om bespreekbaar te maken wat u belangrijk vindt. Met het wensenboekje helpen wij u graag op weg om hier eens bij stil te staan.

Vraag boekje aan Vul online in