Dementievriendelijke uitvaart

Tijdens het bespreken van uitvaarten krijgen wij steeds vaker vragen over hoe om te gaan met nabestaanden met dementie:

Oma heeft dementie en nu is opa overleden…

  • “Vertellen we oma dat opa dood is?”
  • “Laten we oma afscheid nemen?”
  • “Nemen we oma mee naar de uitvaart?”

Dementievriendelijke uitvaart

Er zijn veel redenen om iemand met dementie bij de uitvaart te betrekken en er is zelden een reden om hen buiten te sluiten. Buitensluiten wordt door de persoon met dementie ervaren als een dubbel verlies en dat leidt tot dubbel verdriet. Mensen met dementie hebben de wens geuit bij onderzoeken om zo lang mogelijk aan het dagelijks leven te blijven deelnemen. Het is vaak heel goed mogelijk voor mensen met dementie om persoonlijk afscheid te nemen van hun geliefden of naasten. Wij begrijpen goed dat het een moeilijke en emotionele keuze kan zijn om te beslissen of de demente ouder betrokken wordt bij het afscheid.

Certificaat Dementievriendelijk Uitvaartzorg

Dineke de Ruiter Uitvaartzorg mag als uitvaartverzorger in deze regio het Certificaat Dementievriendelijk Uitvaartzorg voeren. Met het organiseren van een dementievriendelijke uitvaart willen wij recht doen aan de behoeften, mogelijkheden en beperkingen van alle bij deze uitvaart betrokken mensen. Een aangepaste en vooral flexibele structuur van de uitvaart vergroot de mogelijkheden om een persoon met dementie te betrekken bij afscheid en uitvaart.

Wilt u meer weten over een dementievriendelijke uitvaart?

Wij kunnen u een goed advies geven en samen met u de nodige stappen doorlopen rondom het overlijden van uw dierbare. Bel ons via 06 – 107 107 89 voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek. Natuurlijk mag u ook mailen naar info@deruiteruitvaartzorg.nl.

Uitvaart- en wensenboekje

Spreken over uw eigen uitvaart of die van een dierbare doet u niet dagelijks. Toch kan het u en vooral uw nabestaanden rust geven om bespreekbaar te maken wat u belangrijk vindt. Met het wensenboekje helpen wij u graag op weg om hier eens bij stil te staan.

Vraag boekje aan Vul online in