Cremeren

Cremeren is het proces waarbij een overleden lichaam wordt verbrand. Mensen bestaan voor 90% uit water. En door de hoge temperaturen verbranden zelf harde onderdelen. De hoeveelheid as die overblijft na een crematie is afhankelijk van de dichtheid van de botten. Voor volwassenen is dit ongeveer 3 à 3,5 liter. De duur van de crematie hangt af van het soort oven, het gewicht van de overledene en de kist. Gemiddeld duurt het verbrandingsproces 55 minuten tot anderhalf uur, maar het kan ook korter of langer duren.

Wij zijn goed bekend met het crematoria Ede, Heteren, Arnhem, Beuningen, Bemmel, Amersfoort en Utrecht. De tarieven per crematorium zijn erg verschillend. Vraag ons gerust om meer informatie.

Crematorium Slingerbos

Crematorium en uitvaartcentrum Slingerbos in Ede ligt in een natuurlijke omgeving in het hart van de Gelderse Vallei aan de noordkant van Ede. Dankzij de sfeervolle ruimtes met uitzicht op het bos is dit een fijne plek voor een persoonlijk en bijzonder afscheid van een dierbare. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij ons crematorium en uitvaartcentrum. We vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden die er zijn.

Crematorium Heteren

FineVita “einde van het leven” geeft ruimte aan een uitvaart die geheel in het teken staat van de persoonlijke levenssfeer van de overledene. Hierbij vindt de afscheidsbijeenkomst vaak plaats op locaties waar diegene graag was. Immers, ieder mens is uniek en daarom is ieder afscheid anders. FineVita faciliteert de crematie in een klein, huiselijk crematorium. Eventueel kan er gebruik gemaakt worden van de mogelijkheid de overledene naar de ovenruimte te begeleiden voor een laatste groet.

Asbestemming

Bij cremeren wordt de as gedurende een maand bewaard in de algemene nis van het crematorium. Dit is conform de Wet op de Lijkbezorging. Na afloop van deze periode zijn er diverse mogelijkheden van asbestemming. Wij kunnen voor u – indien gewenst – de urn ophalen bij het crematorium en deze bij u thuisbrengen. Wij kunnen ook voor u, zonder kosten, de urn bij ons bewaren totdat u een keuze heeft gemaakt. Beslissen over de asbestemming is vaak niet eenvoudig, want dit is heel persoonlijk.
Lees meer over de mogelijkheden

Webshop Vlinders

Wij bieden u in onze eigen webhop een ruime keuze in urnen; van eenvoudig tot luxe. We hebben allerlei vormen en verschillende maten. Tijdens het nazorggesprek kunnen wij u hierin adviseren. U kunt verschillende urnen bekijken in onze webshop Vlinders. Er zijn ook gedenksieraden te verkrijgen met as of met een vingerafdruk als deze gemaakt is via onze webshop. Wij hebben hiervan veel voorbeelden in onze vitrines in beide Uitvaarthuyzen in Ede of Bennekom.

Aan het leven teruggeven

Bij crematies komen waardevolle metalen vrij die opgeteld een flink bedrag vertegenwoordigen. Officieel is het eigendom van de crematoria, maar zij geven het terug aan de maatschappij. Daarvoor hebben zij vele jaren geleden Vaillant Fonds opgericht. Zij zorgen voor een eerlijke verdeling van de gelden voor vele goede projecten.