Condoleance

Verdriet delen is troostrijk. U kunt uw condoleance op vele manieren regelen. De manier waarop dit gebeurt is voor iedereen anders. Vaak is tijdens een condoleance de overledene opgebaard en hebben genodigden de mogelijkheid om nog eenmaal afscheid te nemen. De kist kan ook gesloten zijn, zodat u alleen de genodigden laat condoleren.

De condoleanceavond

Tijdens de condoleanceavond kunt u mensen de gelegenheid geven u en uw gezin te condoleren voor het geval men niet in de gelegenheid is naar de uitvaart te gaan. Wij raden u aan om minstens 1 dag tussen de condoleanceavond en de uitvaart te plannen, zodat er wat rust ontstaat. In Ede kunnen wij de condoleance bij één van onze Uitvaarthuyzen de Vallei in Ede of Bennekom verzorgen, in de Ericakerk of op een andere gewenste locatie. Ook thuis is dit mogelijk. Wij ondersteunen u hierbij.

Condoleren na de uitvaart

Na de uitvaart is het gebruikelijk dat de belangstellenden de nabestaanden condoleren. Tijdens het condoleren is het in Nederland de gewoonte dat de nabestaanden de belangstellenden een kop koffie of een drankje serveren. Dit heet vaak een informeel samenzijn. Er kan ook een persoonlijke noot worden toegevoegd; het serveren van het favoriete drankje van de overledene of het geliefde gebakje bij de koffie.

Digitale condoleance

Indien gewenst, kunnen wij een online overlijdensbericht aanmaken. Dit wordt een digitale plaats waar familieleden, vrienden en (minder) bekenden condoleances, reacties en liefdevolle herinneringen samen laten komen. Dit biedt extra mogelijkheden; het geeft hen de tijd om rustig na te denken over de woorden die men kiest om het gevoel van medeleven te tonen. Na de uitvaart kunnen wij alle condoleances bundelen in een boek om deze aan nabestaanden te geven.

Schriftelijk condoleren

Schriftelijk condoleren doet men met een handgeschreven boodschap. Wij bieden u een condoleanceregister of een prachtig gedenkboek aan, gemaakt in de stijl van de rouwkaart. Genodigden schrijven een persoonlijke tekst op de condoleancebladen in het boek. In dit boek kunt u uw stamboom opschrijven, is er ruimte voor de rouwkaart en de -advertentie evenals de kaarten die u ontvangen heeft. Hiermee krijgt u een waardevol herinneringsboek om nog eens op terug te kijken.