Dineke de Ruiter Uitvaartleidster

Welke karaktereigenschappen bezit jij....
Lees meer

 

Welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?

Dineke de Ruiter: Mijn karakter omschrijft zich het beste als perfectionistisch en organisatorisch met een groot sociaal en empatisch vermogen. Ik ben een duizendpoot waaraan nabestaanden alles mogen en kunnen vragen en ik zal er altijd alles aan doen om een stap harder te lopen om te zorgen dat men de uitvaart krijgt die men wenst.

Geen wens is bij De Ruiter Uitvaartzorg te gek of vreemd, wij laten een ieder vrij in zijn of haar keuzes en dat maakt ons tot een flexibele en meedenkende uitvaartverzorger.

 

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

Ten eerste vind ik het geen beroep, maar een roeping, het zit in je of niet. Maar het mooie aan te mogen doen wat wij doen is dat je steeds weer die uitdaging aan gaat om de uitvaart zo vorm te geven en te begeleiden zoals de familie zich dit wenst. Je mag mee denken, suggesties aandragen. Als de familie hier keuzes in maakt die de juiste keuzes zijn dan kun je met een voldaan terugkijken op die uitvaart. We worden vaak geknuffeld door nabestaanden bij het afscheid na de uitvaart en dat zegt wel iets over hoe wij ons ‘werk’ doen.

 

Wat is de meest bijzondere uitvaartwens die je hebt verzorgd?

Een meest bijzondere uitvaart heb ik niet qua herinnering, dat zijn er meerdere. Ik heb hele grote uitvaarten begeleidt met meer dan 1000 belangstellenden en ook veel ‘eenzame’ uitvaarten met soms 2 of 3 personen. Daar ligt nog een grotere uitdaging om ook voor die nabestaanden een passende uitvaart te organiseren, vooral als er geen sprekers zijn.

 

Waar ben je in je werk trots op?

Ik ben er trots op dat De Ruiter Uitvaartzorg altijd een persoonlijk afscheid kan bieden dat passend is door ook 1 op 1 te blijven werken. Onze manier van opbaring in huiskamersfeer, in één van onze Uitvaarthuyzen in Ede en in Veenendaal past uitstekend bij onze visie op hoe afscheid nemen er uit kan zien. Op deze manier kunnen zij bij hun dierbare zijn net als thuis en dat is erg belangrijk voor het afscheidsproces.

Bij ons houdt het ‘werk’ niet op na de uitvaart, ook daarna blijven wij betrokken bij de familie als zij dat wensen. Wij bieden echt een stukje nazorg, ook erg belangrijk in mijn ogen.

 

Hoe zie je jouw eigen uitvaart voor je?

Mijn eigen uitvaart staat al heel lang op papier. Toen ik jong was heb ik dit al vorm gegeven en elk jaar pak ik het er even bij en verander ik hier en daar wat, zoals de muziekkeuze. In ieder geval wil ik de regie maar er is ook ruimte voor mijn nabestaanden. Ik pak lekker uit, want ik wil mijn leven goed besluiten en niet op een sobere manier, zo ben ik niet en dat past niet bij me.

Meerdere keren kwam ik er zelf al ivm risicovolle operaties bijna voor te staan, of liever gezegd mijn nabestaanden, en dan is het ineens heel dichtbij. Gelukkig kwam ik er goed doorheen maar het geeft mij en mijn dierbaren wel rust dat ik een en ander op papier heb staan, dat kan ik een ieder aanraden.

 

“Afscheid nemen moet zich niet door tijd laten leiden”

Colinda Veldman Uitvaartleidster

Welke karaktereigenschappen bezit jij....
Lees meer

 

Welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?

Oog voor detail en goed georganiseerd is mijn grote kracht. Ik neem graag de praktische en organisatorische zorgen bij de nabestaanden weg, zodat zij alle ruimte kunnen hebben voor het rouwproces en definitieve afscheid. Mijn relatie met nabestaanden is gebaseerd op vertrouwen en samenwerking. Ik luister naar hun wensen en persoonlijke verhalen, waarna ik ideeën kan aanreiken die daarbij passen. Een afscheid op de wijze waarop hij/zij herinnerd wil worden en heeft geleefd. Het ontzorgen van mensen, die geconfronteerd (gaan) worden met een overlijden, geeft mij veel voldoening.

 

Wat is het mooie van het beroep uitvaartverzorger?

Geen uitvaart is hetzelfde, een ieder heeft zijn leven op zijn eigen wijze geleefd. Samen met de nabestaanden, en in sommige gevallen al vooraf met de persoon die komt te overlijden, de koers bepalen die gedurende de dagen tussen overlijden en de uitvaart wordt gevolgd, niet overhaast, wel doordacht. De steunpilaar zijn, helpen bij het maken van de juiste keuzes. Als de nabestaanden met een goed gevoel en een mooie herinnering terug kunnen kijken op de periode rondom het overlijden van hun dierbare: ben ik een heel tevreden mens.

 

Wat is de meest bijzondere uitvaartwens die je hebt verzorgd?

Ik heb meerdere uitvaarten begeleid, van groot tot klein. Het klinkt wellicht cliché, maar iedere uitvaartwens is voor mij bijzonder. En natuurlijk is er wel eens een uitvaartwens die blijft hangen, zoals een uitvaart van een Frans Bauer fan. Of een uitvaart waar een groot koor aanwezig is en waar je kippenvel van krijgt als je met de nabestaanden de aula betreedt.
Iedere uitvaart is uniek.

 

Waar ben je in je werk trots op?

Ik ben er trots op dat ik dit beroep mag uitoefenen, als alles verloopt zoals ik in gedachten heb. Het werken in het team van De Ruiter Uitvaartzorg is daarbij een waardevolle aanvulling.
Trots op de mooie uitvaarthuyzen in Veenendaal en Ede, waar de familie de mogelijkheid wordt geboden om, in huiselijk sfeer en met alle tijd die ze nodig hebben, afscheid te kunnen nemen van hun dierbare..

 

Hoe zie je jouw eigen uitvaart voor je?

Wat mij betreft mag mijn leven gevierd worden, met een lach en een traan, met het ophalen van herinneringen en het drinken van een borrel na afloop.
In grote lijnen heb ik mijn laatste wensen voor mijn nabestaanden op papier gezet, zodat zij weten wat te doen bij mijn overlijden en niet voor moeilijke keuzes komen te staan.
Eens in de paar jaar pak ik mijn wensenboekje er weer eens bij om up to date te maken, zoals bijvoorbeeld  de muziekkeuze, die toch wel verandert naarmate je ouder wordt.

WAAROM ONS KIEZEN?

  1 op 1 uitvaartbegeleiding
  Snelle service ivm eigen rouwvervoer, opbaarlocaties
  Transparantie in uitvaartkosten
  Wij verzorgen ook Yarden, Dela en Monuta uitvaarten
  In bezit van Keurmerk Uitvaartzorg

Nanja Koops Verzorgster overledenen/gastvrouw

Welke karaktereigenschappen bezit jij die jij......
Lees meer

 

Welke karaktereigenschappen bezit jij die jij inzet in jouw werk?

Ik ben zorgzaam, meelevend en sociaal, dit kan en mag ik meenemen als het gaat om de verzorging van een overledene en het bijstaan van de dierbaren.

 

Wat is het mooie van het beroep overledenenverzorgster/gastdame?

Het is dankbaar wanneer je een overledene mag verzorgen en je zo dichtbij de nabestaanden mag staan en ze te mogen steunen.
Dit te mogen doen geeft mij veel voldoening.

 

Meest bijzondere uitvaartwens

Iedere wens is bijzonder en speciaal, het mooiste is wanneer mensen je toelaten in hun leven en er samen een mooi en waardig afscheid van mogen maken.

 

Waar ben je in je werk trots op?

Trots om met het team de uitvaart tot in de puntjes te laten verlopen.

 

Hoe zie je jou eigen uitvaart voor je?

Alleen met mensen op wie ik kan bouwen en echt wat betekend hebben in mijn leven.
Na afloop van mijn crematie een borrel gaan drinken en mijn as mogen mijn partner en kinderen verstrooien op een door mij gekozen plek.

Eric van Kruining Verzorger overledenen / gastheer

Welke karaktereigenschappen bezit jij....
Lees meer

 

Waarom past dit werk bij je?

Als verzorger kun je de nabestaanden al bij het eerste contact geruststellen en troosten. Als dan de overledene met de juiste aandacht verzorgd is en de familie heeft het gevoel dat hun dierbare in goede handen is, is mijn taak volbracht en geeft dit mij de ultieme voldoening. Dan weet je dat dit werk bij je hoort!

Als gastheer verwelkom ik de nabestaanden bij de rouwbezoeken in onze Uitvaarthuyzen De Vallei en bij condoleances en uitvaarten. Men herkent mij dan al van de verzorging, waardoor de vertrouwdheid als een warm bad wordt ervaren. Het geeft nabestaanden net die extra ondersteuning die zij in hun verdriet goed kunnen gebruiken. En daar doe ik het voor!

 

Wat is het mooie van het beroep verzorger?

Iedere nabestaande wil graag afscheid nemen van hun dierbare zoals deze er nu uitziet. Dit is door omstandigheden, niet altijd mogelijk. Ook weet je niet van tevoren hoe een lichaam qua conditie reageert na overlijden.  Maar als wij het mogelijk kunnen maken, dat de overledene er goed uitziet en zijn of haar waardigheid terug heeft, dan is mijn missie geslaagd.

 

Waar ben je in je werk trots op?

Ik ben er trots op dat ik dit beroep mag uitoefenen, zeker als nabestaanden de tijd die je met ze door hebt gebracht, tussen de verzorging en na de crematie/begrafenis, ervaren als zeer wenselijk en ik als grote steun wordt bevonden.

 

Hoe zie je jouw eigen uitvaart voor je?

Persoonlijk wil ik een simpele uitvaart met niet te veel tierelantijnen. Dit heb ik ook reeds op papier staan in ons “voorregelboekje”.  Ik heb reeds een graf gekocht op natuurbegraafplaats “Heidepol” te Schaarsbergen. Daar lig je in de natuur en het mooie ervan is, dat dit graf een eeuwigdurend grafrecht heeft. Voor mij een fijn gevoel om samen met mijn geliefde daar eeuwig naast elkaar te liggen. Wie wil dat nou niet?

Trea Lieftink, Administratie

Even voorstellen.....
Lees meer

 

Even voorstellen.

Ik ben altijd goedgehumeurd, vriendelijk en behulpzaam en weet van aanpakken. Daarnaast ben ik alert, leergierig, overtuigend en realistisch, hetgeen terug te vinden is in mijn werkwijze.

Heb inmiddels enige jaren ervaring op financieel/administratief gebied.
Begin maart 2015 werd mij de kans geboden om als als financieel administratief medewerker bij De Ruiter Uitvaartzorg aan de slag te gaan. Deze “uitdaging” heb ik met beide handen aangegrepen.

 

Over het bedrijf

Een bedrijf waar de klant op nummer 1 staat, door de warmte en openheid, dat zie je niet alleen maar het is ook voelbaar.

Back to top