Aandacht voor kinderen en kleinkinderen

Wij besteden altijd speciale aandacht aan kinderen en kleinkinderen. Hun betrokkenheid bij het afscheid nemen van een dierbare is belangrijk voor hun rouwproces en verdere ontwikkeling. Kinderen uitleg geven over wat er gaat gebeuren, wat een crematie of begrafenis is en hen daar een rol in geven is essentieel. Uiteraard op een manier die bij hun leeftijd past.

In onze huiselijke opbaarkamers mogen de kinderen een eigen troostknuffel uitzoeken en een knuffel bij oma of opa leggen. Ook betrekken we de (klein)kinderen erbij door hen een kaarsje te laten aansteken tijdens het afscheid. Soms lopen we voor de rouwauto uit met de kleinkinderen aan de hand.

Ook hebben we leuke boekjes waarin gekleurd kan worden of verhaaltjes in geschreven worden. Hierin wordt ook goed uitgelegd wat een crematie of begrafenis is. Informeert u gerust naar deze uitgave: het herinneringsboekje ‘Dag Lieve…’

Vaak maken we een leuk troosttasje met wat leuke speeldingen erin die de kinderen bij de condoleance iets te doen geeft. Natuurlijk zit er ook iets lekkers in wat zij graag lusten. Kinderen kunnen vaak meer aan dan wij denken, juist als ze niet buitengesloten worden.

Baby- of kinderuitvaart

Eén van de moeilijkste dingen in het leven is het afscheid te moeten nemen van een kind. Net als u hopen wij dat wij geen overlijden van een kind hoeven te verzorgen, want dat is niet de levensloop die we voor ogen hebben. Maar mocht het onverhoopt toch zo zijn dat uw baby of kind overlijdt, weet dan dat wij er zijn voor u en uw gezin. Ook in dit immens grote verdriet kunnen wij u ontzorgen en begeleiden.

Wij hebben ruime ervaring in het afscheid van een baby, kind of jong volwassene. Er zijn vele keuzes te maken die het afscheid wat zachter maakt, zodat het vooral een liefdevol afscheid wordt. Samen met u maken wij het afscheid van uw kindje speciaal, zodat u een blijvende en goede herinnering heeft aan dit afscheid.