Seniorenbeurs Bennekom en Lezing NVVE en Inloopavonden

Seniorenbeurs Vitaal Ouder Worden : 23 maart in Bennekom

Op zaterdag 23 maart staan de deuren van de Buurtcentrum Broek-Akker voor u open. Malkander en De Ruiter Uitvaartzorg uit Ede-Bennekom hebben de handen ineengeslagen om samen een informatieve middag te organiseren voor alle 50 plussers uit Bennekom en Ede en omgeving.

U kunt zich laten informeren over allerlei zaken die met vitaal ouder worden te maken hebben zoals gezondheid, geldzaken, mobiliteit, sport voor ouderen, vrije tijd, erfrecht en testament, uitvaart en nog veel meer.

Daarnaast is er een Seniorenplein, waar je onder het genot van een hapje en drankje kan bijpraten met leeftijdsgenoten en bekenden.

Lezing: “Levenstestament” start om 14.00 uur.

==================================================

Lezing NVVE op 23 april in de Ericakerk in Ede. Dementie en het zelfgekozen levenseinde, wat je niet moet vergeten

Doelgroep: iedereen, zowel leden als zorgprofessionals. 

Iemand met dementie kan ook om euthanasie vragen. Dit staat in de wet. De vraag van de patiënt moet wel aan de 6 wettelijke eisen voldoen.

Euthanasie bij dementie is onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Het is belangrijk om op tijd te praten met de naasten over het actief beëindigen van het leven, omdat dit sterke gevoelens en twijfels kan oproepen.
Bij mensen met vergevorderde dementie mag een arts gevolg geven aan een schriftelijk verzoek tot het verlenen van euthanasie, mits wordt voldaan aan alle eisen die de wet met betrekking tot euthanasie stelt.
Kom naar onze lezing en krijg antwoord op uw vragen rondom dit moeilijke onderwerp.
Dinsdag 23 april
Ericakerk, Ericalaan 1 in Ede
Aanvang: 20.00 uur    Inloop vanaf 19.30 uur
===============================================
Inloopavonden in Uitvaarthuys Ede en Bennekom
van 19.00u tot 20.30u
Kom naar één van onze inloopavonden om kennis te maken met onze dienstverlening en antwoord te krijgen op al uw vragen rondom afscheid en uitvaart. U kunt ook onze opbaarkamer bezichtigen.
Ede, Voorsterweg 10: 
woensdagavond  3 april  en dinsdagavond 21 mei
Bennekom, Weerkruislaan 97A 
donderdag 11 april en maandag 27 mei
=================================================