Keurmerk Uitvaartzorg

Wat is het Keurmerk Uitvaartzorg?

Keurmerk UitvaartzorgEen uitvaart is een emotionele gebeurtenis. U wilt dat de uitvaartondernemer de uitvaart verzorgt met respect voor de overledene en begrip voor de naasten.En u wilt er later met een goede herinnering aan terugdenken.

Daarom stelt het Keurmerk Uitvaartzorg kwaliteitseisen aan uitvaartondernemers in Nederland. Uitvaartondernemingen die het keurmerk behalen staan voor transparantie en betrouwbaarheid.

De Ruiter Uitvaartzorg verplicht zich door het voeren van het Keurmerk Uitvaartzorg om de kwaliteit van haar dienstverlening constant op peil te houden.

De zes zekerheden van het Keurmerk Uitvaartzorg bieden u als nabestaanden bescherming. U kunt erop vertrouwen dat de dienstverlening van De Ruiter aan een aantal eisen voldoet zoals heldere afspraken over :

  • Transparante kostenbegroting
  • Goede organisatie van de uitvaart
  • Uitstekende uitvoering van de uitvaart
  • Bekwaam personeel
  • Doelmatige klachtenafhandeling
  • Klanttevredenheidsonderzoek

Doelstelling

Het Keurmerk Uitvaartzorg is in december 2006 in het leven geroepen om de uitvaartbranche in Nederland een impuls aan te geven. De toenmalige brancheverenigingen in de uitvaartbranche, de Vereniging van Ondernemingen in de Uitvaartbranche (VOU) en de Nederlandse Unie van Erkende Uitvaartondernemingen (NUVU), hebben samen het initiatief genomen om de professionalisering van de uitvaartbranche te waarborgen.

Het Keurmerk biedt bescherming aan de consument. Een onafhankelijke certificatie-instelling controleert de aangesloten ondernemingen jaarlijks op verschillende onderdelen van de dienstverlening. Ondernemingen die zich aanmelden bij het Keurmerk doorlopen een uitgebreide kwaliteitscontrole en ontvangen na afloop het officiële certificaat. Het certificaat wordt telkens voor drie jaar afgegeven.

Bij een overlijden van een dierbare naaste is het goed te weten dat u terug kunt vallen op gespecialiseerde uitvaartonderneming, die u een hoop zorgen uit handen neemt.

Kiest u voor De Ruiter Uitvaartzorg dan kiest u voor zekerheid en kwaliteit van de dienstverlening.

Op 31 augustus 2017 hebben wij de controles van St. Keurmerk Uitvaartzorg gehad en wij zijn weer voor de toekomst gecertificeerd, als enig particuliere uitvaartonderneming, in deze regio! Vanzelfsprekend zijn wij hier erg trots op.